Thuiszorg

 
 
Huishoudelijke ondersteuning

 

 

Selexions biedt  Huishoudelijke ondersteuning aan.

Huishoudelijke ondersteuning door Selexions Zorg kan worden bekostigd via:

-PersoonsGebonden Budget Wet Langdurige Zorg (WLZ-PGB)

of

-Particuliere bekostiging uit eigen middelen

of

-Bekostiging via de Wet Maatschappelijke Zorg (WMO) (Zorg in Natura (ZIN) of PersoonsGebonden Budget (PGB))

 

Indien het gaat om WMO bekostiging werkt Selexions Zorg samen met de WMO afdelingen van gemeentes Sittard-GeleenBeekStein

Mocht u willen weten of u recht heeft op huishoudelijke ondersteuning via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) neemt u hiertoe contact op met de WMO afdeling van uw gemeente.

Op het moment dat de WMO afdeling van uw gemeente heeft bepaald dat u in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning geeft de WMO afdeling een zogenaamde indicatie af. Deze indicatie omschrijft bij welke huishoudelijke taken en voor hoeveel tijd per week u recht heeft op deze ondersteuning. Een indicatie heeft een begindatum en een einddatum, en kan, in een later stadium, in sommige gevallen worden verlengd (of verkort).

Met een WMO indicatie kunt u vervolgens een keuze maken uit de zorgaanbieders van huishoudelijke ondersteuning die een contract hebben met uw gemeente. De zorgaanbieder van uw keuze zal dan de huishoudelijke ondersteuning bij u gaan verzorgen.

De insteek van de WMO ondersteuning is in principe dat het een tijdelijke ondersteuning betreft. En dat u, waar mogelijk, zo snel mogelijk weer zélf de huishoudelijke taken kunt uitvoeren en de ondersteuning kan worden afgebouwd.

 

Lichamelijke verzorging

Hulp bij uw noodzakelijke lichamelijke verzorging. Onze gediplomeerde werknemers komen hiervoor bij u thuis om de zorg te bieden die u nodig heeft.


Informeer naar de mogelijkheden via ons contactformulier.