Veilig internet gebruik

ID 1 van 1 van 1
Veilig internetgebruik

Beveilig je computer, tablet en smartphone

 

-Zorg dat de geïnstalleerde software (je besturingssysteem en beveiligingsprogramma's als virusscanne en firewall) op de apparatuur die je gebruikt voor het gebruik van je persoonlijke online werknemersprofiel bij Selexions, is voorzien van actuele (beveiligings)updates.

-Installeer geen illegale software.

-Beveilig de apparatuur die je gebruikt voor het gebruik van je persoonlijke online werknemersprofiel bij Selexions met een toegangscode.

-Zorg er voor dat de toegangscode van je apparaat en de toegangscode tot je online werknemersportaal niet door onbevoegden kunnen worden gebruikt.

-Open nooit bijlages of bestanden in e-mails van een afzender die je niet kent.

-Denk je dat je computer is geïnfecteerd met een virus? Laat je computer nakijken en, als dat nodig is, schonen door een gespecialiseerd bedrijf of je computerleverancier.

 

Controleer de beveiligde verbinding

 

Controleer altijd als je gebruik gaat maken van je persoonlijke online werknemersprofiel het volgende:

 

-Heb je verbinding met een (draadloos) netwerk dat je kent en vertrouwt? Wees altijd voorzichtig met openbare wifispots. Bijvoorbeeld op een terras. Bij voorkeur maak je alleen verbinding met draadloze netwerken die minimaal WPA-2 beveiliging hanteren.

-Begint het internetadres met https:// (bevat dus een S)? De "s"staat voor "secure"(= beveiligd). Staat er alleen "http"(zonder "s") dan is de internetverbinding niet beveiligd.

-Is het adres van het online werknemersprofiel van Selexions juist gespeld: https://www.selexions.nl/werknemer/login.vbhtml of https://www.selexions.nl/werknemer/OnlineSolliciterenadd.vbhtml?language=nl juist gespeld? Fraudeurs proberen je soms te misleiden door websites te bouwen met een net iets andere naam.

-Staat er een slotje in de browser? 

 

Veilig uitloggen

 

Ben je klaar in je persoonlijke werknemersprofiel? Log dan altijd uit.