>> Sollicitatietips

Selexions Tips voor het Curriculum Vitae


7. inhoud c.v.
Een c.v. (curriculum vitae = levensloop) wordt vaak gebruikt als een eerste selectiecriterium. In een c.v. staan ten minste je persoonlijke gegevens, je opleiding en je werkervaring. Zorg dat het volledig is. Stem de inhoud van je c.v. af op de functie waarnaar je solliciteert. Dat kan betekenen dat je sommige zaken benadrukt en andere alleen kort aanstipt. Heb je stages gedaan of vrijwilligerswerk, vermeld dit ook, als het relevant is.

8. voorbereiding gesprek
Een goede voorbereiding is het halve werk. Niet nieuw maar wel erg waar. Verdiep je in het bedrijf en de ontwikkelingen in de branche. Maak voor jezelf een lijstje van mogelijke vragen en jouw antwoorden. Wat zijn je positieve en negatieve eigenschappen? Waarom zouden ze jou moeten nemen? Wat verwacht je van de baan? Je kunt dat soort vragen dan tijdens het gesprek vloeiend beantwoorden. En bedenk wat je zelf wilt weten. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen, de samenstelling van de afdeling, de vakantieregeling, etc.

9. eerste indruk
De eerste indruk is vaak bepalend voor het verdere verloop van je sollicitatie. Kom op tijd en zie er netjes en verzorgd uit, waarbij je rekening houdt met de functie en het soort bedrijf waar je solliciteert. Soms betekent dit dat je je eigen smaak wat moet aanpassen. Zo heb je de eerste slag vast gewonnen.

  Vorige pagina