>> Selexions, intermediair voor werknemers, zpp-ers en werkgevers                                                                 Selexions is 22 jaar!  Selexions is 22 jaar!

Selexions gaat voor de ‘perfect match’.

“Het is ongelooflijk dat we nu het bestaansfeest vieren, het lijkt als de dag van gisteren dat we aan de keukentafel zaten te knokken om onze eerste klant binnen te halen. Nu zijn we, in ons eigen tempo en zonder een snelle groei te willen forceren, uitgegroeid tot een professionele dienstverlener in de arbeidsbemiddeling. Eigenlijk kun je ons vergelijken met een goede wijn. Smaak en karakter hiervan hebben ook tijd nodig om tot ontwikkeling tot komen, om uiteindelijk waardering te oogsten. Aldus Selexions-directeur Danny Pfeifer, die het glas heft op het 22-jarige bestaan van zijn onderneming. 

“De juiste man op de juiste plek. Ook in uitdagende en moeilijke tijden. Dat is onze bedrijfsfilosofie in een notendop. Ons team hecht eraan om te werken met kwalitatief hoogwaardige en gemotiveerde arbeidskrachten, ervoor te zorgen dat hun talenten op de juiste plek tot ontwikkeling komen. Zo hebben wij op het gebied van uitzenden, detacheren, werven en selecteren en payrolling een prima reputatie weten op te bouwen bij honderden bedrijven in Limburg en Brabant. We denken met de bedrijven mee, komen met oplossingen,” doet Danny Pfeifer uit de doeken.
Zijn rechterhand vult aan: “Om aan onze kwaliteitsnorm te voldoen, hanteren we verschillende selectiemethodes. Denk aan referentiechecks, assessments, proefplaatsingen. Ook gaan we mee naar sollicitatiegesprekken. We werken veelal technisch gericht, maar in principe doen we alle branches. Ook qua opleidingen. Veiligheidsopleidingen doen we in huis, voor andere opleidingen werken we samen met professionele partners.”

Kansarme jongeren
Selexions heeft kleinere, maar ook grote bedrijven in portefeuille. Verder werkt het bedrijf nauw samen met het UWV op het gebied van re-integratietrajecten voor bijvoorbeeld moeilijk bemiddelbaren. “Via curatoren worden we vaker benaderd om medewerkers van failliete bedrijven te herplaatsen. Een andere uitdaging voor ons is het helpen van werkzoekenden aan een (vaste) aanstelling,“ vertelt Danny Pfeifer. Trots is hij op het project dat hij samen met een welzijnsinstelling verzorgt en waarbij Selexions kansarme jongeren voorbereidt en begeleidt op weg naar een leer-werktraject.

Volgende pagina